Saturday, November 10, 2007

Bismillahirrahman nirrahim...

Hari ini hari Ahad, rindu pula rasa hati ini mengingatkan telatah anak kesayangan abie n ibu,abie n ibu siang malam duk menghitung hari untuk pulang ke kampung jenguk anak kesayangan sorang ni. Seminggu lagi !!..Ya Allah...lama rasanya bagaikan setahun,walaupun tiap-tiap hari abie n ibu dengar suaranya dalam telefon, tapi rindu ini tidak terubat rasanya,faqihah dah pandai sekarang ni, dia tak nak cakap dengan ibunya,(merajuk la tu...)dalam telefon.Kasihan ibu Qihah, sedih...isk..isk..takpe sabarlah ye ibu Qihah, lepasni nak peluk n cium dia puas-puas pun takpe.
Alhamdulillah minggu ni genaplah 37 minggu kandungan isteriku, berdebar rasanya hati ini...walaupun Due Datenya lambat lagi..(28.11.2007) Aku berdoa kehadrat Allah S.W.T agar isteriku selamat bersalin pada cuti sekolah ini, insyallah aku akan berada disisinya disaat dia berjuang untuk melahirkan cahayamataku yang kedua ini...aku berdoa agar isteriku tabah dalam menempuh dugaan ini, semoga di beri ganjaran pahala dari Allah S.W.T ,Insyaallah tahun depan tambah kuota lagi..hehe..(gurau jer.) cadangnya lepasni nak bagilah dia rehat dalam satu hingga dua tahun..then insyallah kalau ada rezeki barulah boleh tambah kuota ummat Nabi Muhammad S.A.W lagi.
Aku memang kagum dengan isteriku, biarpun dia sekarang tengah sarat(mengandung) tapi kerja-kerja rumah tidak pernah di abaikan, makan minum dan pakaiku, tetap di jaga..inilah ciri-ciri isteri solehah yang ku idam-idamkan selama ini.

1 ulasan:

  1. aii ustaz..betui k ni nak bg ciq na rehat??tup..tup thn dpn jd mak buyung lg kawan ku sorg ni...ha..puji la lelebih..kang bertambah kembang dia..hik hik...

    ReplyDelete